Checklist WAB

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een voorlichtingscampagne gestart om werkgevers en medewerkers te informeren over de WAB en alle veranderingen die hiermee gepaard gaan. Onderdeel van de campagne is een checklist voor werkgevers.

WAB-checklist: wat je voor januari 2020 kunt doen

1. Bereid je voor op veranderende WW-premies

Als werkgever betaal je vanaf 1 januari 2020 een lage WW-premie voor werknemers in vaste dienst. Voor werknemers met een flexibel contract betaal je een hoge WW-premie. Je moet in de loonaangifte de juiste WW-premie afdragen.

2. Controleer hoe lang oproepkrachten al voor jou werken

Vanaf 1 januari moet je oproepkrachten die langer dan 12 maanden in dienst zijn een aanbod doen voor een vast aantal uren.

3. Maak je gebruik van payrollmedewerkers? Bereid je dan voor op deze veranderingen

Door de WAB krijgen payrollmedewerkers dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die bij jou in dienst zijn. Als je ook medewerkers inhuurt via een uitzend- of payrollbedrijf, dan kun je dat payrollbedrijf alvast informeren over de arbeidsvoorwaarden van eigen medewerkers.

4. Bereid je voor op de veranderde transitievergoeding

Vanaf 1 januari moet je bij een ontslag of het niet verlengen van een tijdelijk contract een transitievergoeding betalen. Het maakt dan niet meer uit hoe lang de arbeidsovereenkomst heeft geduurd.